28-11-’09 t/m … Resumé afgelopen dagen

Chitwan

De rit naar Chitwan was erg amusant. We vertrokken om 6u vanuit het hotel, wat een niet echt Kevin-vriendelijke tijd is, dus Jan had het erg naar zn zin naast me in de hobbelige, gammele en herrie makende bus. Kevin sliep als een roosje. Eenmaal aangekomen in Chitwan zijn we naar de zonsondergang gaan kijken, wat ook wel een mooi plaatje was inderdaad.

In Chitwan, waar ik krokodillen, apen, neushoorns, en diverse (prachtige maar verder niet zo heel interessante) vogels in hun natuurlijke habitat heb gespot. Het met een jeep, waarvan je weet dat ie niet veel harder dan 50 km/h gaat door de jungle, vluchten voor een neushoorn was ook erg amusant.
De chauffeur vertelde dat hij niet bang was voor de neushoorn, maar hij wilde gewoon zeker weten dat de jeep van zn broer niet beschadigde (uhu…).

De weg naar de jeeps deden we met kano’s waar we met zn tienen in zaten. Tien mensen die tegelijk hun evenwicht moeten houden is toch nog een hele taak. Zeker als je ziet dat de kano nog maar twee cm kan zakken en dan zeg maar een sub-kano wordt. Hetgeen niet helemaal handig is om óp het water te drijven. Tijdens deze rit nog ontzettend gave foto’s geschoten. Het was namelijk erg mistig zo vroeg in de ochtend en de plaatjes die je dan schiet zijn echt prachtig. Ik zal proberen er een paar te uploaden.

Over de diepe “wegligging†van de kano was nog meer te klagen. Helemaal als je krokodillen om twee meter passeert krijg je toch steeds meer twijfels aan de stabiliteit, dus begint iedereen te schommelen, dus komt er bijna water in je boot, dus schiet iedereen in de lach, dus zijn de beesten argwanend. En zo zit je in een cirkeltje tadaa!

Na deze boottocht hebben we nog wat prachtige termietenheuvels en neushoornvoetsporen gezien, alvorens we naar het Elephant Breeding Center (EBC) gingen. Persoonlijk vond ik dit niet zo heel erg prettig om te zien. Allemaal olifanten die netjes aangelijnd een radius hadden van pak en beet vier meter. De Nepali waren er heel trots op, het is na die in Sri Lanka de grootste van de wereld, maar ik had het zo gezien. Helemaal toen ik een olifant een dwangneurose zag doen hield het bij mij een beetje op.

Aan het eind van deze dag (na de jeeptrip) hebben we nog even onder het genot van een biertje naar de zonsondergang gekeken. Wat erg amusant was moet ik zeggen. Nooit geweten dat een zon twee dagen achter elkaar van boven naar beneden onder gaat.

De dag erop werd ik chagrijnig wakker, omdat mijn kamergenootje niet zo’n gezellige dromen had. Nog bedankt hiervoor Stefan! Schreeuwen dat ie deed, en ik bleef nog wel in mijn eigen bed! Nooit geweten dat telepathie zo effectief kon zijn. Nadat Kevin hem hier een hele dag mee op zn lippen had gezeten en het ondertussen ook gespreksonderwerp aan de eettafel was, had ik mijn taak voldaan.

De dag erna hebben we nog een olifantensafari gedaan, wederom een neushoorn gespot en ’s-avonds Sinterklaas gevierd! Was erg gezellig! Helaas duurde deze avond ook weer net te lang, dus zat Kevin de dag erop weer brak in de bus terug naar Kathmandu.